Sałatka
ta bardzo często gościła na moim stole, tak często, że przestałam ja
robić i zupełnie o niej zapomniałam. Olśnienia dostałam na imieninach
mojej teściowej - na drugi dzień była już na moim stole. Jest szybka w
przygotowaniu, bardzo smaczna i tania
Składniki:
- Duży zielony ogórek
- pół paczki makaronu ryżowego - wkleiłam zdjęcie, bo sama naszukałam się go nie mało. Otóż to nie jest makaron jak myślałam z ryżu, tylko normalny w kształcie ryżu :)))
- puszka kukurydzy konserwowej
- 5 ząbków czosnku
- majonez
- jogurt naturalny
- koperek zielony
- sól pieprz
Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
Ogórki pokroić w kostkę,
kukurydzę odsączyć,
czosnek przepuścić przez praskę
dodać posiekany świeży koperek
oraz
2 łyżki majonezu wymieszanego z 1 łyżką gęstego jogurtu naturalnego i
wymieszać. Na koniec przyprawić solą i pieprzem według uznania.
SMACZNEGO!!!
0 komentarze: