Makaron ze szpinakiem

By | 09:32 Zostaw komentarz
Kolejny udany i smaczny obiad. Danie okazało się tak dobre, że  musiałam dogotowywać makaronu, bo ciągle było mało i mało. Jeżeli ktoś lubi szpinak to szczerze polecam.




 SKŁADNIKI:

1 szklanka makaronu bezglutenowego
200 g szpinaku mrożonego lub świeżego
1/2 papryki czerwonej
1/2 cebuli
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki mleka
olej kokosowy
sól, pieprz, papryka ostra


Makaron ugotować al dente. Na oleju kokosowym zeszklić cebulę i dodać pokrojoną w kostkę paprykę. gdy papryka będzie miękka dodać szpinak. Dodać jogurt i mleko. Chwilę poddusić. Doprawić do smaku. Na ugotowany makaron nałożyć szpinak - smacznego
  :)














Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: