Dorsz w galarecie

By | 08:13 1 komentarz



Zawsze kupuję gotowe filety z dorsza i ...
  1. dokładnie myję filety
  2. delikatnie układam na patelni w której znajduje się gorący rosół do którego dodaję 2 łyżki octu - wtedy ryba się nie rozleci :)
  3. przy minimalnym ogniu rybka " dochodzi"  - nie może się gotować! po około 10' ryba jest gotowa
  4. drewnianą łopatką bardzo delikatnie wyjmuję rybę i układam na platerze
  5. jak ostygnie dekoruję: ugotowaną marchewką, majonezem, papryką i zieloną pietruszką - nie dodaję cytryny, bo raz dałam i ryba była bardzo kwaśna :(
  6. zalewam tężejącą żelatyną. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodać 3 łyżki octu.

SMACZNEGO
Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz: