Składniki na 1 porcję
- 100 g dorsz świeży
- 240 g (1 szt.) Cukinia
- 130 g (1 średnia szt.) Pomidor
- 7 g (1 ząbek) Czosnek
- 2 g (1 szczypta) Przyprawy
1. Cukinię pokroić w plastry i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, posypać ziołami prowansalskimi
2. Rybę natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem i wyłożyć na cukinii.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut
3. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany czosnek i dodaj pokrojone w kostkę pomidory (ja użyłam pomidorów w puszce) a następnie dodać całość do ryby i zapiekać jeszcze przez około 10 minut
4. Podawać z ugotowanym ryżem
Smacznego :)
Dzięki za przepis, wyszło smacznie :D
OdpowiedzUsuń